برنامه ریزی کنکور کارشناسی ارشد طراحی شهری

18 دی 1402

 

رشته طراحی شهری شباهت بسیاری با معماری دارد، در حقیقت این دو رشته بسیار باهم مرتبط اند اما رشته معماری متمرکز بر ساخت ساختمان ها است. رشته طرای شهری با مقیاس بزرگتری نسب به معماری سروکار دارد. طراحی شهری به ساخت و طراحی مجموعه ساختمان ها، زیرساخت ها، مناطق عمومی، خیابان ها و تمام محله ها و شهرها می پردازد. به طور کلی هدف از تربیت متخصصان در این رشته ساخت محیطی زیبا، کارا و پایدار است. طراحی شهری فرآیندی است که به شکل دهی فیزیکی بافت های مختلف شهری و روستایی منجر می شود. طراحی شهری با رشته های مختلفی مانند معماری منظر، جغرافیا، جامعه شناسی، روانشناسی و اقتصاد مرتبط است. 

افرادی که در رشته طراحی شهری تحصیل کرده اند باید اهدافی را برای جامعه خود پیاده سازی کنند. متخصصان این رشته باید در طراحی شهرها به گونه ای عمل کنند که اقشار مختلف جامعه از امکانات شهری برخوردار باشند. همچنین باید تنوع و امکان انتخاب جایگزین برای گروه های مختلف جامعه فراهم باشد. از جمله خصوصیاتی که یک طراح شهر باید در طراحی خود در نظر بگیرد می توانیم به زیبایی شناسی، دسترسی و حمل ونقل آسان، خوانایی و مسیر یابی، تعادل و ثبات در تنوع شهری و... اشاره کنیم. داوطلبان برای ورود به این رشته بایذ دارای توانایی های از جمله توانایی جسمی، فن بیان قوی، توانایی تجزیه و تحلیل مسائل و ذهن خلاق باشند.

رشته طراحی شهری در مقطع ارشد دارای گرایش خاصی نمی باشد اما امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری برای این رشته فراهم است. با توجه به این موضوع که ایران کشوری در حال توسعه می باشد و در تلاش برای بازسازی و افزایش کیفیت مناطق شهری خود می باشد، این رشته در آینده بازار کار مناسب تری برا علاقمندان به آن فراهم می کند. فارغ التحصیلان در رشته طراحی شهری می توانند در مشاغل مختلفی مانند وزارت مسکن و شهرسازی، شهرداری ها، شرکت های عمران و... فعالیت کنند. همچنین فارغ التحصیلان در این رشته می توانند در موسسات تحقیقاتی و پژوهشی ایفای نقش کنند. 

 

 

 

منبع: برنامه ریزی آزمون ارشد طراحی شهری

ارسال دیدگاه

خطا ...
آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است.
متوجه شدم