برنامه ریزی کنکور کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی

18 دی 1402

 

رشته زبان و ادبیات فارسی یا زبان پارسی به ادبیاتی می گویند که به زبان فارسی باشد. قالب های شعری در شعر کلاسیک فارسی شامل (مثنوی، غزل، قصیده، مسمط، رباعی، قطعه، دو بیتی، چهارپاره، ترکیب بند و ترجیع بند) می شود. اشتغال به تحصیل در این رشته در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در کشور ایران امکان پذیر است. به طور معمول آن دسته از عزیزانی که در مقطع کارشناسی رشته ادبیات، فارغ التحصیل شده باشند؛ در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز به ادامه تحصیل در این رشته می پردازند. البته گفتنی است که داوطلبانی نیز وجود دارند که در رشته های تحصیلی دیگری مشغول به تحصیل بوده اند و در مقطع ارشد، اقدام به تغییر رشته کارشناسی ارشد نموده اند. 

حال لازم است بدانید که علاقه به شعر و نظم و نثر فارسی است که می تواند شما را به سمت رشته ادبیات فارسی سوق دهد. همچنین رشته زبان و ادبیات فارسی جزو رشته های پرمتقاضی آزمون ارشد می باشد و کماکان رقابت سنگینی برای تصاحب صندلی های دانشگاه ها در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد رشته ادبیات وجود دارد. ادبیات فارسی، ریشه در ادبیات باستانی ایران دارد و از متون اوستایی در دوران ساسانی به وجود آمد. تاریخچه زبان فارسی به سروده های اوستا به 1000 سال قبل از میلاد برمی گردد. این سروده ها بخشی از سنت ایرانیان باستان بود که نسل به نسل منتقل گردید و بعدها در کتاب اوستا در دوره ساسانی جمع آوری شدند.

رشته ادبیات و زبان فارسی نیازمند علاقه و نوانایی های خاصی می باشد. داوطلبان باید، توانایی مطالعه منابع زیاد و خسته نشدن از یادگیری موضوعات مختلف را داشته باشند. همچنین برای درک و فهمیدن بعضی اشعار، دانستن مقداری نجوم و طب لازم است. از زمینه های شغلی در این رشته می توانیم به تدریس زبان و ادبیات فارسی د مدارس و دانشگاه ها، منتقد ادبی، کارشناس فرهنگی مراکز مختلف، تولید محتوا، پژوهشگری در فعالیت های فرهنگی و... اشاره کنیم. از چهره های بین المللی شناخته شده در ادبیات فارسی می توانیم حافظ، مولانا، رودکی، فردوسی، خیام، سعدی و نظامی گنجه ای را نام ببریم.

 

 

 

 

منبع: برنامه ریزی آزمون ارشد ادبیات فارسی

ارسال دیدگاه

خطا ...
آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است.
متوجه شدم